Kontakt

Artikler

Her finner du nyttige tips, boliginspirasjon og godt lesestoff om glass- og fasadefaget.

Miljøsertifiserte vindussystemer

Bygninger står for nesten 40 % av verdens energiforbruk. De representerer under bygging og i driftsfase store utslipp av klimagasser og har et langt større potensiale for reduksjon av CO2 enn transportsektoren. Myndighetene skjerper gradvis regelverket i en mer bærekraftig retning, noe som fører til bransjekrav om nye og stadig mer miljøvennlige produkter. Med vindusgenerasjonen AWS tilbyr Schüco løsninger for bærekraftige vinduer som imøtekommer mange ulike behov.

Les mer

Trippel utmerkelse for designkvalitet: Schüco mottar Red Dot Awards 2017

Verdens mest ettertraktede kvalitetsstempel "Red Dot Award: Product Design 2017" står for fremragende designløsninger. I år ble både Schüco ADS dørsystem 90.SI SimplySmart Design Edition med DCS Touch Display, samt ventilasjonssystemet Schüco VentoLife utmerket med Red Dot Award for fremragende design. Fasadesystemet Schüco FWS 60 CV HD med det mekatroniske beslaget TipTronic fikk ekstra oppmerksomhet. Den internasjonale juryen på 39 personer kåret fasadesystemet til "Red Dot: Best of the Best 2017", som er den høyeste prisen i sin kategori, blant 5500 andre produkter fra 54 land.

Les mer

Nyttige tips til deg som ønsker å bygge på boligen

Når det skal bygges tilbygg til eldre bygg stilles en foran to valg: Skal en skape en kontrast ved å bygge helt nytt og moderne, eller skal en prøve å gjenskape stilen fra det eksisterende bygget? Det siste er ikke alltid like lett, i og med at byggemetodene har forandret seg mye siden boligen ble bygget. Nyere kunnskap om varme-isolering og kuldebroer gjør at det ikke er alle byggestiler som er like gunstige å ”kopiere”.

Les mer

Hva du kan gjøre for å øke bokvaliteten i ditt hjem

Mange av oss kjenner seg sikkert igjen i følelsen av å konstant være på jakt etter å skape «det perfekte hjem». Nye puter, et nytt fargestrøk på kontrastveggen, en ny sofa eller kanskje legge helt nytt gulv? Mest sannsynlig blir hjemmet vårt finere og friskere med nye gardiner, men noen vil nok fortsatt oppleve å ikke være helt fornøyd. Grunnen kan være at det er mange flere sanser enn kun synet som spiller inn i det vi faktisk drømmer om, nemlig «bokvalitet».

Les mer

5 nyttige tips til deg som trenger nye vinduer

Å velge et vindu handler ikke bare om energieffektivitet og pris. Det handler om å velge en stil og et material som passer både husets karakter og den arbeidsinnsatsen du er innstilt på å legge ned i kommende vedlikehold. De vanligste materialvalgene er tre, aluminium eller en kombinasjon av disse i form av trevinduer med aluminiumskledning utvendig. I den senere tid har også PVC blitt et mer brukt material. Alle disse ulike typene materialer har forskjellig estetikk og egenskaper.

Les mer